UK изберете език

Молекулярно-динамично стимулиране на калиевите канали, във взаимодействие с възможните свойства на TRX2 за калиеви канали – © Oxford Biolabs Ltd.

Неотдавнашното откритие, че съществуват калиево-йонни канали в дермалните папила клетки на фоликулите на човешката коса предоставя нова терапевтична цел за изследователите. Калиево-йонните канали са замесени в широка гама от заболявания, вариращи от Хепатит С до диабет. Тези малки порообразуващи протеинови структури контролират прехвърлянето на калиевите йони през клетъчната мембрана на фоликула на косъма и са от съществено значение за запазване на пълната биологична активност и функция на фоликула.

Учените са доказали, че когато хората търпят загуба на коса функцията на калиевите канали в космените фоликули намалява. Ефектът е нарушен потенциал на мембраната и прекъснато прехвърляне на йони през клетъчните мембрани на космените фоликули – което води до свиване на фоликулите и изтъняване на косата.

Въз основа на това проучване TRX2 е създала елегантно решение за стимулиране растежа на косата на молекулярно ниво: Подмладяването на калиево-йонните канали в космените фоликули.*

TRX2® молекулярната добавка за растеж на косата се състои от естествени вещества, които тялото ни обикновено произвежда в достатъчни нива за здрава коса, но в недостатъчни количества, тъй като претърпяваме загуба на коса. TRX2® молекулярната добавка за растеж на косата е съставка от нормални метаболити, за която е доказано в лабораторните експерименти, че помага за намаляване на косопада и насърчава здравословния растеж на косата чрез:

1. Поддържане на потенциала на мембраната на космените фоликули*
2. Стимулиране синтезирането на калиевите канали*
3. Възстановяване на дейността и функционалността на калиевите канали*
4. Хиперполяризация на космените фоликули*

TRX2® насърчава здравословния растеж на космените фоликули на молекулярно ниво*

Увеличаване нивата на енергия в космените фоликули *

In 2007 Foitzik et al. е доказал, че L-карнитина и L-таетарата насърчават растежа на косата; предполага, че L-карнитина стимулира растежа на косата на скалпа чрез горно регулиране на пролиферацията и долно регулиране на апатозата във фоликулярните клетки. TRX2® продуктите са първите, които използват калий и L-карнитин-L-тартарат като част от техните активни съставки за лечение на косопад.

Изследването показва, че L-карнитин-L-тартарат стимулират растежа на косата чрез увеличаване доставката на енергия към масивно пролифериращата и ненаситно анагенна матрица на косата – енергия, която е необходима и за пълната биологична активност на калиевите канали в космените фоликули.

Поддържане на потенциала на клетъчната мембрана на космените фоликули *

Потенциалът на мембраната е резултат от различното напрежение между вътрешните и външните повърхности на клетъчната мембрана. Този процес изисква енергийно задвижваните калиеви канали да се придвижват срещу даден градиент. Дермалните папила клетки на здравите космени фоликули (всеки, съдържащ достатъчно калиеви канали) имат максимален потенциал на мембраната, поддържайки най-високото ниво на биологична активност. Въпреки това, когато имаме загуба на коса, потенциалът на мембраната на тези дермални папила клетки се намалява – в резултат на което се уврежда функционалността на калиевите канали в космените фоликули.

TRX2® съдържа съединение, което стимулира синтезата на кардиолипин, ключов компонент на плазмената мембрана на дермалните папила клетки в космените фоликули. Кардиолипинът играе важна роля в поддържането на потенциала и целостта на клетъчните мембрани на космените фоликули. С една дума, TRX2® осигурява идеална липидна среда за калиевите канали, за да могат да виреят и функционират с най-голяма ефективност.

Стимулиране на синтезата на калиевите канали в космените фоликули*

Специфичните калиеви канали, намиращи се в космените фоликули на човека имат три основни аминокиселинни компонента: L-левцин, изолевцин и валин (често наричани BCAA).

Чрез включването на тези компоненти в нашия комплекс, нашият екип успешно е намерил начин за попълване потенциала на мембраната на космените клетки и стимулиране синтезата на нови калиеви канали в космените фоликули.

Стимулиране на дейността и функционалността на калиевите канали*

Физиологично, калиевите канали на космените фоликули се регулират от вътреклетъчни нива на нуклеотиди (напр. ATP и ADP). Следователно, електрическата а ктивност на клетъчната мембрана е свързана с нейния метаболизъм; връзка, която контролира различните клетъчни функции.

Съставът на TRX2® съдържа няколко източника на ATP. TRX2® активира прехвърлянето на високо енергийни и хранителни продукти в митохондриите на тялото, където се превръщат в ATP. Тази уловена енергия ревитализира калиевите канали и е необходима за регулирането на прехвърлянето на йони през клетъчните мембрани.

Насърчаване растежа на косата чрез хиперполяризация на космените фоликули*

The TRX2® комплексът, подобно на FDA одобрения за лечение миноксидил (Rogaine™, Regaine™ or RIUP™), има няколко свойства на известни механизми за отваряне на калиевите канали. Чрез хиперполяризация на плазмените мембрани на космените фоликули TRX2® увеличава размера на смалените фоликули – водейки до по-дълга, по-дебела и значително по-голямо количество коса по време на лечението.

Патентованият състав съдържа естествено съединение, никотинова киселина, която е структурно свързана с миноксидила. В съчетание с други TRX2® съединения, никотиновата киселина помага за запазването на калиевите канали отворени и подпомага растежа на здрави фоликули.

Миноксидил – известен механизъм за отваряне на калиевите канали

Локално прилаганият миноксидил е един от най-широко използваните варианти за лечение срещу косопад при мъже и жени. Въпреки това, тъй като е силно лекарство, миноксидилът има доста странични ефекти, а измеримите промени изчезват няколко месеца след прекъсване на лечението (прочети още). Първоначално миноксидилът е бил разработен като антихипертензивно лекарство за перорална употреба, но често страничният ефект е бил растежа на косата. Подробният механизъм на действие на м иноксидила върху космените фоликули е неизвестен. Но известен като механизъм за отваряне на калиевите канали, може да се приеме, че лекарството е насочено към същите малки протеинови структури (калиеви канали), към които TRX2® е насочен също.

В сравнение с миноксидила, TRX2® е 100% естествена, без лекарствено съдържание хранителна добавка, предназначена да осигури на космените фоликули специфични съединения, необходими за насърчаване на здрав и естествен растеж на косата. Няма странични ефекти, никакви усложнения и неприятности – само истински и забележими резултати.

Био-активните съединения на TRX2® са вградени в
собственически калий
канал стимулиращ
комплекс и
представено чрез
кръвния поток
на косата
фоликул за
максималната
полза.

Откриването на точната формула от естествени съставки бе огромна задача. Отдаденият ни екип от учени трябваше да разработи най-различни нови изследователски методи специално за целите на насочване на калиево-йонните канали за растеж на косата. След като се опитаха стотици различни формулировки на микро-хранителни вещества, ние се съсредоточихме върху TRX2® формулата, която включва множество уникални и мощни съставки. Този подход позволи на компанията ни да успее, докато други не успяха. Нашият продукт работи, заедно с Вашето тяло, за да предпази космените клетки от увреждане и деградация.

По-долу са изброени някои от конкретните полезни ефекти, наблюдавани на клетъчно ниво:

Клетъчно ниво

  1. Увеличен потенциал на мембраната на дермалните папила клетки в космените фоликули*
  2. De novo синтез на калиеви канали*
  3. Подобрена дейност и функционалност на калиевите канали*
  4. Хиперполяризирани космени фоликли*

Този продукт е специално създаден за потребители, страдащи от ранните етапи на косопад (Norwood 1-4). Някои от ползите, отчетени от тях, които редовно приемат 3 капсули на ден от TRX2® молекулярната съставка за растеж на косата, включват:

Визуално ниво

  • Спиране на косопада*
  • Насърчаване растежа на косата – включително в областта на челото и около слепоочията*
  • Видимо по-здрав и по-дебел ствол на косъма*
Връщане на парите

Вижте кой говори за TRX2®.

* Тези твърдения не са оценени от регулаторните агенции по лекарствата. Този продукт не е лекарство и не е предназначен за диагностика, лечение или предотвратяване на заболяване. Тази хранителна добавка, очакваща патент съдържа хранителни вещества, които помагат за насърчаване и поддържане на нормалния растеж на косата. Цинкът, селенът и биотинът допринасят за поддържането на нормална коса. Нормалната коса се характеризира със здравословен растеж на косата и без прекомерен косопад. Резултатите могат да варират и зависят от Вашия индивидуален метаболизъм. Ако сте бременна, кърмите, приемате лекарства или страдате от заболяване, консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате този продукт. Що се отнася до рисковете и страничните ефекти, моля вижте листовката и попитайте Вашия лекар или медицински специалист. Прочетете цялата клауза за освобождаване от отговорност. Прочетете правните съобщения.

Клауза за освобождаване от отговорност: Цялото съдържание на този сайт е базирано на мненията и проучвания на Oxford Biolabs Ltd., освен ако не е отбелязано друго. Отделните статии се основават на становищата на съответния автор, който може да запази авторското право, както е отбелязано. Информацията на този сайт не е предназначена да замени едностранните отношения с квалифициран медицински специалист и няма предназначение като медицински съвет. Тя е предназначена за споделяне на знания и информация от изследванията и опита на Oxford Biolabs Ltd. и неговата общност. Oxford Biolabs Ltd. Ви съветва да направите свои собствени решения за здравните грижи въз основа на Вашите проучвания и в партньорство с квалифициран медицински специалист. Вижте нашите условия за ползване и политика за поверителност, както и цялата клауза за освобождаване от отговорност тук.